Els Serveis Comunitaris de l'Institut Euclides

Els nostres vincles

Benvinguts i benvingudes al bloc del nostre macro projecte de servei comunitari anomenat Vincles

Darreres noticies:

Audiovisual que recull la visita a l’Hospital de Bellvitge per entregar el material que ha realitzat l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat artístic per les persones afectades després de patir un ictus i que no poden expressar les emocions i les il·lustracions d’un conte escrit per la dra. Ma.Àngels de Miguel

Talls dels informatius de Xiptv i tv Hospitalet on es parla de la trobada Confluències de Bellvitge

Vídeo resum del Forum Intercultural, tot un èxit

https://www.youtube.com/watch?v=qC9XXljsEUw
Falta poc per acabar el primer quadrimestre dels tallers del Servei Comunitari de 3r d’ESO d’aquest curs. Ja estem fent algunes valoracions i en podreu veure el resultat.
Divendres 22 participen en el Fòrum Intercultural que es durà a terme al teatre de Pineda.
A continuació us afegim un audiovisual que servirà per a presentar el que estem fent. Seguirem informant.

Tenim els Vincles comunicatius on Euclides tv actua com a mitjà de comunicació, Vincles generacionals i Vincles musicals relacionats amb escoles de primària i llars d’infants) i, des del curs 2014-15 els Vincles informàtics; Vincles és un projecte generacional, educatiu i social en el que joves de 3r d’ESO imparteixen tallers d’alfabetització informàtica a persones adultes del seu entorn que no han tingut la possibilitat d’aprendre a utilitzar un ordinador.

A continuació teniu un vídeo on podeu veure exemples d’aquests Vincles


Els actors del projecte son: el nostre centre educatiu i les administracions locals,  les escoles de Pineda i llars d’infants, la Parròquia del barri de Poble Nou, centres de dia i altres entitats locals.

Amb Vincles els joves desenvolupen continguts formatius sòlids i la possibilitat d’exercitar-se en el rol del professorat, intercanviant el rol habitual amb les persones adultes, cosa que implica aprendre a planificar, a portar un grup d’alumnes i a fer el seu seguiment, a explicar continguts que altres poden entendre’ls.

Aquest projecte pretén ajudar a desenvolupar una ciutadania responsable i conscient perquè els joves experimenten de forma real el que és la solidaritat, la responsabilitat, el servei als altres i la satisfacció de l’esforç per a aconseguir els objectius. Vincles permet que persones adultes i gent gran que no han tingut la possibilitat d’accedir a les noves tecnologies o que tenen un nivell baix de coneixement de les mateixes, augmentin les seves competències digitals (coneixement de les TIC i les possibilitats que ofereixen en el mon actual) i utilitzar aquestes noves habilitats per millorar, fins-i-tot les relacions familiars i socials.

Projecte Vincles memoria

Aquest curs 2015-2016 comencem 3 tallers nous:
    • Això no és un àlbum de fotos: per aprendre a manipular la imatge digital amb el programa gimp i aprendre el procés de revelat analògic

Tenim imatges realitzades per les persones que venen a aprendre a treballar la fotografia

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  • Toquem el do’s per aprendre a tocar el piano sense saber solfeig
  • Jardí d’enciams: per aprendre a tenir i cuidar un hort urbà
L’alumnat que el durà a terme és el de 3r d’ESO i les persones que vindran a aprendre provenen de la Fundació del Molí d’en Puigvert.
Seguirem informant

2 responses

  1. felicitats noi i noies, projectes com aquest són grans noticies pel poble. Xavier Amor

    M'agrada

    18 Març 2015 a les 18:51

    • arodon

      Gracies, Xavier, és emocionant veure la relació que s’estableix entre “l’alumnat” i el “professorat”, ja hem començat el segon torn

      M'agrada

      18 Març 2015 a les 20:17

Deixa un comentari